Olivado Avocado olie

Olivado Avocado Olie Een nieuwe smaaksensatie in Nederland

De Mexicaanse keuken heeft al lang geleden de avocado omarmt als culinaire lekkernij zoals bijvoorbeeld guacamole. De avocado wordt ook steeds vaker gezien en erkent als een “Health Fruit”.

Nu is er ook in Nederland een culinaire olie verkrijgbaar die het beste van twee werelden bij elkaar brengt; een Premium Extra Vierge koud geperste Olie van Avocado´s die perfect geschikt is om mee te koken en om als dressing te gebruiken.

Avocado Olie is extreem gezond en lekker en kan een goede bijdrage leveren aan de gezondheid bij bijvoorbeeld de verlaging van het cholesterol gehalte. Oliën op basis van planten worden al langer beschouwd dat ze een bijdrage kunnen leveren aan de gezondheid. Maisolie en Koolzaadolie hebben een hoog verbrandingspunt en zijn dus goed geschikt om mee te koken maar zijn weer niet zo gezond als Olijfolie. Olijfolie daarentegen is weer delicaat van smaak maar kan weer niet zo goed tegen hoge temperaturen. Met Olivado Avocado Olie heb je het beste van deze twee werelden. Een hele gezonde plantenolie met een fantastische smaak en bestand tegen hoge temperaturen.

Olivado Avocado Olie, Extra Vierge, koud geperst, premium olie is gemaakt van uitsluitend Nieuw Zeelandse Avocado´s die groeien in het noordelijke vorstvrije semi tropische gedeelte en in de regio Bay of Plenty. De avocado´s die hier groeien hebben een hogere gehalte Bèta Sitosterol dan avocado´s uit andere regio´s. Bèta Sitosterol komt van nature voor in de Avocado plant en in de olijf. De stof helpt het cholesterol peil te verlagen.

Beter nog zijn de smaak en culinaire mogelijkheden van de Avocado Olie. De Olivado Avocado Olie is te gebruiken als elke andere olie. Als dressing voor een salade, groentegerecht of als olie om mee te wokken, roerbakken of braden. Het verbrandingspunt ligt zo hoog, ongeveer 260 graden Celsius, dat de olie niet snel zal verbranden.